Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info Account
NL
EN

Het Filmgesprek presenteert: 27 Steps of May

Donderdag 22 augustus | 19:00 - 21:15 | Rialto

In samenwerking met Het Filmgesprek organiseren we op 22 augustus om 19.00 uur een verdiepend filmgesprek bij de ontroerende Indonesische film 27 Steps of May.

De poëtische film vertelt het verhaal van May, een jong meisje dat na een gruwelijke en traumatische ervaring stopt met praten. Ze sluit zich af van de wereld en houdt zich vast aan rituelen en haar werk binnenkamers met haar vader. Wanneer ze een kier in de muur ontdekt, verandert langzaam haar perspectief.

Na afloop van de film gaat filosoof en schrijver Marjan Slob met jou en andere kijkers in gesprek. Zij is onder andere columnist voor De Volkskrant en heeft verschillende colleges over film en filosofie gegeven, onder meer aan de Nederlandse Film- en Televisieacademie. In het gesprek gaan we in op vragen als: waarin heeft deze film ons geraakt en hoe komt dat? Welke diepere lagen zagen anderen en hoe verrijkt dat onze beleving van de film? Waarom zoeken mensen houvast in rituelen?

Deze avond is deel van een nieuwe samenwerking met Het Filmgesprek, net als de nieuwe World Cinema Exchange Award. Het Filmgesprek is een initiatief dat filmkijkers uitnodigt de beleving van films te onderzoeken en te verdiepen met gesprekken over films en levensvragen.

Marjan Slob, foto: Bettina Zevenbergen