Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Rialto VU

WCA x Rialto VU

Een primeur: Rialto VU is dit jaar dé hoofdlocatie en het bruisende festivalhart van World Cinema Amsterdam. Met vier ruime state-of-the-art filmzalen, levendige horecagelegenheid Bar Boele en verschillende interessante programma onderdelen is Rialto VU van zaterdag 20 t/m zaterdag 27 augustus de plek om WCA 2022 optimaal te beleven.

Wat is Rialto VU?

Rialto VU is een fonkelnieuw theater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111. Niet alleen om een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

Waarom bij WCA?

Rialto VU wil podium bieden aan nieuwe, talentvolle, niet westerse en bi-culturele filmmakers. Net als World Cinema Amsterdam geloven wij dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, nieuwe inzichten en empathie te brengen. Bij Rialto VU en WCA staan verbinding, ontmoeting, ontdekken en vrije gedachtewisseling centraal.

Toegankelijkheid

Rialto VU beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. De hoofdingang van het gebouw is platvloers. Ook zijn alle zalen bereikbaar via liften en is er een invalidentoilet aanwezig.

Kaartverkoop

Regulier: € 11,50
Met korting*: € 8,50
Cineville pas: gratis
Stadspasactie: €1 (klik hier voor meer info)

LET OP: Kaarten voor de WCA voorstellingen in De Balie, koop je via www.debalie.nl of aan de kassa van De Balie. 

* Korting met een geldige CJP pas, Stadspas (groene stip) en geldige Studentenkaart.

 

Koop kaartjes
Waar ligt Rialto VU?

Rialto VU is te vinden in het Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111. Op loopafstand van Station Zuid, of makkelijk te bereiken via de bus of tram; halte VU/de Boelelaan. Rialto VU is toegankelijk voor iedereen, ook als je niet bij de VU werkt of studeert. Kom dus vooral even buurten!

Klik hier voor een routebeschrijving.