NL
EN

Rialto VU

Naast Rialto De Pijp is Rialto VU is dit jaar uiteraard ook één van de bruisende locaties van World Cinema Amsterdam. Met vier ruime state-of-the-art filmzalen, levendige horecagelegenheid Bar Boele en verschillende interessante programma onderdelen kun je in Rialto VU het festival optimaal te beleven.

Over Rialto VU

Rialto VU is een fonkelnieuw theater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw op de campus van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111. Niet alleen om een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

Waarom bij WCA?

Rialto VU wil podium bieden aan nieuwe, talentvolle, niet westerse en bi-culturele filmmakers. Net als World Cinema Amsterdam geloven wij dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, nieuwe inzichten en empathie te brengen. Bij Rialto VU en WCA staan verbinding, ontmoeting, ontdekken en vrije gedachtewisseling centraal.

Toegankelijkheid

Rialto VU beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. De hoofdingang van het gebouw is platvloers. Ook zijn alle zalen bereikbaar via liften en is er een invalidentoilet aanwezig.

Kaartverkoop

Regulier: € 12,-
Met korting*: € 9,-
Cineville pas: gratis
Stadspasactie: € 1,- 

* Korting met een geldige CJP pas, Stadspas (groene stip) en geldige Studentenkaart.

 

Koop kaartjes
Waar ligt Rialto VU?

Rialto VU is te vinden in het Nieuwe Universiteitsgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam aan De Boelelaan 1111. Op loopafstand van Station Zuid, of makkelijk te bereiken via de bus of tram; halte VU/de Boelelaan. Rialto VU is toegankelijk voor iedereen, ook als je niet bij de VU werkt of studeert. Kom dus vooral even buurten!

Klik hier voor een routebeschrijving.