Programma 2022 Nieuws Info
NL
EN

GO CUBA!-project VINCENTA B wint de industrieprijs van San Sebastian

Het project dat voorheen bekend stond als LA PELOTA ROJA heeft dit jaar de grootste prijs gewonnen bij de industrieprijzen van San Sebastian.

VINCENTA B (voorheen LA PELOTA ROJA) heeft dit jaar de grootste prijs gewonnen bij de industrieprijzen van San Sebastian. Het won de "Edega Platino Industry Award for the Best Work in Progress (WIP) Latin-American film". De film wordt ondersteund door GO CUBA! Het project werd in 2019 ingediend bij GO CUBA! en door World Cinema Amsterdam geselecteerd.  

De film, geregisseerd door de Cubaanse filmmaker Carlos Lechuga (die meedeed aan de Horizontes Latinos in San Sebasian in 2016), gaat over een vrouw uit Havana die een speciale kracht heeft waarmee ze in de toekomst kan kijken. Ze belandt in een crisis als haar enigste zoon het land besluit te verlaten.

De film werd beloond met een geldprijs van €30,000 voor de producer om de film te voltooien en te vertonen tijdens Cannes Marché 2022. Om in aanmerking te komen, moeten films in de WIP-categorieen in de fase vab postproductie zijn.

Gefeliciteerd, Carlos!