Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

World Cinema Amsterdam films te zien in het theater

Voor als je ze gemist hebt tijdens het festival

Niet alle films kunnen zien tijdens het festival? Deze films verschijnen de komende tijd in de filmtheaters.

Nu en binnenkort te zien

In oktober komt The Man Who Sold His Skin naar Rialto. De film, geregisseerd door de Tunesische Kaouther Ben Hania, vierde tijdens World Cinema Amsterdam 2021 haar speciale voorpremière en won daarbij de World Cinema Amsterdam Exchange Award. Deze prijs is voor de film die de kijker weet te prikkelen het gesprek aan te gaan over essentiële menselijke kwesties.

The Man Who Sold His Skin is een satire op de elitaire kunstwereld en is tegelijkertijd een aanklacht tegen de apathie waarmee het Westen omgaat met vluchtelingen. Genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film. 

Daarnaast heb je nog even de kans om het absurdistische drama El perro que no calla, van de Argentijnse regisseur Ana Katz, te zien. Deze film, die de VPRO Big Screen Award won tijdens het IFFR 2021, gaat over het zoeken naar zin en betekenis in een wereld die gekenmerkt wordt door een alles overrompelende wanorde. Ook de documentaire Radiograph of a Family is nog te zien. Dit intieme familieportret van filmmaker Firouzeh Khosrovani staat symbool voor de huidige stand van zaken in Iran, een land waar de tegenstelling seculier vs. religieus onoverbrugbaar lijkt.

Verder kijken we uit naar The Last Days of Gilda, Ballad of a White Cow en Canción sin nombre! Kortom, genoeg moois te zien de komende tijd.