Programma 2022 Nieuws Info
NL
EN

Iraanse filmmaker in de spotlight: Close-Up on Kiarostami

Een reeks van acht films van de Iraanse meestercineast Abbas Kiarostami

Ondanks de aangescherpte maatregelen blijft Rialto overdag gewoon open en kun je veilig genieten van een mooi filmaanbod uit alle hoeken van de wereld. Waar wij erg naar uitkijken? Een reeks van acht films van de Iraanse meestercineast Abbas Kiarostami: een man wiens films in het Westen werden bejubeld, terwijl deze in zijn geboorteland gemarginaliseerd werden en soms verboden.

Het zijn stuk voor stuk meesterwerken, omdat ze zo dicht de essentie van cinema benaderen. Kiarostami was geen fan van films waarin de filmbeleving van de kijker gegijzeld werd door een dichtgespijkerd scenario met een plottwist aan het eind; films moesten de kijker juist ruimte en rust bieden om duiding te geven aan wat zich op het witte doek afspeelde.

De komende maanden presenteert Rialto acht meesterwerken uit het rijke oeuvre van Kiarostami: The Traveler, Where is the Friend's House?, And Life Goes On, Through the Olive Trees, Close-Up, Ten, The Wind Will Carry Us en Taste of Cherry.

Wie zijn werk reeds kent, zal met plezier zijn films terugzien. Voor wie zijn werk nieuw is, is dit de uitgelezen kans om zichzelf eindeloos te verrijken met meesterlijke cinema.

Benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Meer informatie