Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Tweede lading titels maakt Cine Chile-programma compleet!

Vier nieuwe speelfilms binnen het Chileense focusprogramma.

Proyecto Fantasma

Geregisseerd door Roberto Doveris

De jonge, pas afgestudeerde acteur Pablo droomt van een filmrol; maar zolang die kans zich niet voordoet, speelt hij patiëntrollen voor medische studenten. Als hij er eindelijk in slaagt om zijn wanbetalende huisgenoot op straat te zetten, blijft hij achter met een hond, een plantenverzameling en nijpend geldgebrek. Kortom: voor het eerst in zijn leven ervaart hij volwassen verantwoordelijkheden.

Perros sin cola

Geregisseerd door Carolina Quezada

Het leven in de sloppenwijken van de havenstad Antofagasta is een dagelijkse strijd, zowel buitenshuis als binnen. Tiener Rosario heeft een slechte relatie met haar moeder, die zich telkens weer voor het karretje van haar nutteloze vriendje laat spannen, en is geschorst van school nadat ze een klasgenoot aanviel. Breakdance is een uitlaatklep voor haar opgekropte boosheid. Rust en steun vindt ze bij haar beste vriend Jonathan, die op straat goedkope spullen verkoopt om wat geld te kunnen bijdragen aan de bruiloft van zijn zus.

El Pa(de)ciente

Geregisseerd door Constanza Fernández

Sergio Graf, oogarts en lector medische ethiek aan de universiteit, kent de theorie en de praktijk van de geneeskunde al een leven lang. Maar als hij op een dag ten val komt en vervolgens razendsnel aftakelt, komt hij er pas achter hoe het systeem van de private gezondheidszorg in elkaar steekt voor de patiënt.

Perro Bomba

Geregisseerd door Juan Cáceres

Wie niet rijk is, moet stijl hebben; zo kun je het levensmotto samenvatten van Steevens, een jonge Haïtiaan die zich in de openingsscène met goedkope haarextensies een nieuwe look laat aanmeten. Breder gezien is het ook van toepassing op deze verfrissende low-budgetproductie, die met een losse cameravoering, een geïmproviseerd script en lukraak ingevoegde muzikale intermezzo’s de bepaald niet lichtvoetige problematiek van immigranten in Chili onder de aandacht brengt.