Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Vijf fonkelnieuwe Competitie-titels

Ga mee op een fascinerende odyssee rond de wereld.

Baqyt

Een succesvolle influencer, gekleed in het oranje, weet met een prachtige verkooppraatje cosmetische producten van het merk Happiness aan de vrouw te brengen. Achter de façade van ‘geluk’ gaat echter iets heel anders schuil: haar lichaam is bont en blauw van de vele klappen die ze al jarenlang van haar man krijgt. Haar dochter staat op het punt te trouwen, en haar wacht eenzelfde lot. Er moet iets gebeuren.

Casablanca Beats

De vroegere rapper Anas vindt een nieuwe baan in het cultureel centrum van Sidi Moumen, een buitenwijk van Casablanca. Hij wil zijn leerlingen voorbereiden op zijn lessen over hiphop en de kunst van het rappen. Anas probeert duidelijk te maken dat rap niet het opdreunen van rijmpjes is, maar juist moet gaan over dingen die je in het dagelijkse leven bezighouden. En er is genoeg om over te rappen.

Next Sohee

Een droom van middelbare scholier Sohee lijkt uit te komen als ze een baan krijgt bij het callcenter van een grote internetprovider. Maar de droom verandert al snel in een nachtmerrie; terwijl de werkdruk onmenselijk hoog is, blijkt ze ook maar een fractie van het normale salaris te verdienen. Sohee bezwijkt onder de stress en berooft zich van het leven. Politierechercheur Oh Yoo-jin (Doona) bijt zich vast in de zaak en doet een aantal onthutsende ontdekkingen.

Freda

Antropologiestudente Freda woont met haar familie in een volkswijk van hoofdstad Port-au-Prince, waar ze een klein winkeltje runnen. Haar jongere zus Esther hoopt hogerop te komen door haar huid te bleken, terwijl haar broer Moïse zijn heil in Chili denkt te kunnen vinden. Maar ook Freda, die nog gelooft in Haïti, moet beslissen of ze wil blijven: haar vriend Yeshua wil namelijk het liefst met haar naar de Dominicaanse Republiek vertrekken.

1976

Chili, 1976: het land gaat al drie jaar gebukt onder de rechtse dictatuur van generaal Pinochet, maar de 49-jarige Carmen, een vrouw uit de betere kringen, is met iets heel anders bezig: het opknappen van haar zomerhuisje aan de kust. Een plaatselijke priester vraagt Carmen een dakloze in huis op te nemen. Het gaat om Elias, naar blijkt een man die door Pinochets geheime politie wordt gezocht, een man met een schotwond. Carmen ontfermt zich over hem en raakt zo van lieverlee betrokken bij het illegale en dus levensgevaarlijke werk van Elias.