NL
EN

WCA 2022 is van start!

Een terugblik op een geslaagd openingsweekend.

We zijn begonnen! Afgelopen zaterdag ging World Cinema Amsterdam 2022 eindelijk en officieel van start. Ons nieuwe hoofdlocatie Rialto VU diende als toneel de start van alweer de twaalfde editie; tijd om terug te kijken op een geslaagde opening.

Zaterdag trapten we af met een exclusieve vertoning van openingsfilm Nana van Kamila Andini, zij was met haar film The Seen And Unseen in 2019 al eerder onderdeel van WCA. Host Fadoua Alaoui leidde de avond in goede banen en waar de vertoning begon met openingsspeech van directeur en curator Raymond Walravens, eindigde de avond met alle genodigden en een feestelijke borrel in Bar Boele.

Het Cine Chile focusprogramma ging zondag van start met inleidingen van co-curator en regisseur Dominga Sotomayor en Diego García González van de ambassade van Chili in Nederland. We vertoonden debuutfilm 1976 van regisseur Manuela Martelli en voorfilm Bestia (Hugo Covarrubias), Martelli zal op vrijdag 26 augustus zelf ook aanwezig zijn voor een Q&A na afloop van de vertoning van haar film in Rialto De Pijp.

Het festival draait ondertussen op volle toeren: zo vindt vanavond Het Filmgesprek plaats bij de Haïtiaanse competitiefilm Freda, vinden er gedurende de hele week nog Q&A’s plaats met de aanwezige regisseurs, naast verschillende verdiepende programma-onderdelen die je terugvindt op onze site. Kijk hieronder voor een sfeerimpressie van de opening, die tegelijkertijd dient als voorproefje op de sluitingsceremonie en het vrij toegankelijke sluitfeest met de Cubaanse DJ Angél van komende zaterdag in Bar Boele!

WCA vindt nog tot en met 27 augustus plaats. Op de hoogte blijven van de laatste festival updates en info: volg ons op Instagram. Heb je nog geen kaarten? Koop ze snel online!

Foto's: Melanie Lemahieu