Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN

Familiefilms tijdens WCA junior

Films voor het hele gezin

Voor het eerst in 10 jaar vertoont World Cinema Amsterdam tijdens het filmfestival drie familiefilms. Waarom? Omdat steeds meer Nederlandse kinderen niet-westerse roots hebben en zich onvoldoende herkennen in het kinderaanbod dat nu bestaat uit films uit de VS, Nederland en Scandinavië. World Cinema Amsterdam wil hier verandering in brengen en presenteert tijdens haar jubileum editie een klein maar fijn programma met wereldse films.

Samenwerking Mooov

De titels komen uit het aanbod van onze partner Mooov uit Vlaanderen, die om dezelfde reden kinder- en familiefilms uit niet-westerse landen aan gaan kopen. Mooov wil deze films vanaf dit najaar aanbieden aan de Nederlandse filmtheaters en het onderwijs. Films die geschikt zijn om met de hele familie naar toe te gaan en een vriendje of vriendinnetje mee naar toe te nemen.

 

Familiefilms uit ons programma

Zowel voor de echte kleintjes als de oudere kinderen is er wat te zien.  De geselecteerde films zijn:

1.     Chuskit (9+) van Priya Ramasubban (India, 2018, 89’) Nederlandse première. Deze film wordt vertoond met Nederlandse ondertiteling en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een moedig meisje dat opgroeit in de Himalaya en door een ongeluk verlamd raakt. Maar ze geeft zich niet zomaar gewonnen.

2.     Pahuna (9+) van Paakhi A. Tyrewala (Nepal, 2018, 88’) Nederlandse première. Deze film is Nederlands ondertiteld en is een opgewekte en luchtige familiefilm vol fantasie, onschuld en warmte. Samen met de moedige Pranay en Amrita uit Nepal ga je op ontdekkingsreis door een ongerept land.

3.     Een streepje meer (3+) van diverse filmmakers (div. landen, 201, 46’). Deze film heeft geen dialoog en is dus geschikt voor de jongste groep. De een heeft een streepje meer, de ander een opvallend kleurtje. En maakt dat wat uit? Tuurlijk niet! Je ziet het in deze charmante compilatiefilm voor de allerkleinsten.

Let op: Chuskit en Pahuna zijn niet Nederlands gesproken, wel Nederlands ondertiteld!

Tijden en tickets

Enthousiast geworden? Vanaf 1 augustus kun je hier je kaarten bestellen.