Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN

De uitdagingen bij programma's als 'Go Cuba!'

Onafhankelijke cultuur, artistieke vrijheid en staatscensuur in Cuba

DutchCulture ging in gesprek met Raymond Walravens over onafhankelijke cultuur, artistieke vrijheid en staatscensuur in Cuba. Wat is de invloed hiervan op 'Go Cuba!'?

Het doel van 'Go Cuba!' is om kansen te creëren voor Cubaanse filmmakers om zelfstandig films te produceren en deze internationaal te presenteren. Internationale samenwerkingen met een land als Cuba zorgen echter wel voor aan aantal uitdagingen. Raymond Walravens: "We willen aanvragen beoordelen op hun cinematografische kwaliteit en relevantie voor Cuba, maar we willen geen Europese normen opleggen. Je kunt dit tot op zekere hoogte voorkomen door makers toe te staan ​​aanvragen in het Spaans in te dienen en te benadrukken dat ze hun aanvragen niet voor ons moeten schrijven, maar voor hun eigen land en lokale omgeving." Volgens Walravens blijken films die een lokale urgentie uitdrukken vaak een wereldwijde aantrekkingskracht te hebben: "We zoeken lokale films met universele thema's, niet een soort coproductie tussen Cuba en Europa."

Lees het volledige artikel hieronder.

Ook dit jaar gaat 'Go Cuba!' door. De jaaroogst zal worden gepresenteerd tijdens WCA van 19 tot en met 28 augustus 2021.