Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN

Eerste film voor 2021 bevestigd!

Africadelic Première: Eyimofe (This is My Desire)

In samenwerking met Africadelic - een organisatie die zich inzet voor het stimuleren van de culturele creativiteit en diversiteit in en uit Afrika - gaat Eyimofe tijdens WCA 2021 in première.

Eyimofe is de debuutfilm van de Nigeriaanse filmmakers en (tweeling)broers Arie en Chuko Esiri. De film bestaat uit twee delen: ‘Spanje’ en Italië’. De twee Europese landen blijven onzichtbaar terwijl we de verhalen volgen van Mofe, een fabriekstechnicus, en Rosa, een kapper, beide woon- en werkzaam in Lagos. Een paspoort, foto’s en een visumformulier komen steeds terug, maar zijn op hetzelfde moment marginale elementen in de film, terwijl het dagelijkse leven van de hoofdrolspelers in detail wordt beschreven. Hun tegenslagen schetsen de noodzaak om Nigeria te verlaten.

Onderaan de sociaal-economische ladder zijn status, geld, geslacht, huidskleur en gezinsstructuren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eyimofe spreekt met nadrukkelijk geduld over deze verwikkelingen, die steeds hechter worden. Het verlangen naar een ander leven is maar één rode draad in dit complexe netwerk, een belofte die boven de dingen zweeft en er tegelijkertijd ver vandaan ligt.

Africadelic is een organisatie die zich inzet voor het stimuleren van (het bewustzijn over) de culturele creativiteit en diversiteit in en uit Afrika (inclusief de Afrikaanse diaspora). Ze ontwikkelen, produceren en promoten festivals en andere sociaal-culturele initiatieven – muziekconcerten, dansvoorstellingen, filmvertoningen, kunstexposities en debatten – met een focus op kunstenaars en bezoekers afkomstig uit Afrika en de Afrikaanse diaspora alsmede mensen met een interesse in en waardering voor de culturele creativiteit en diversiteit in en uit Afrika.