Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN

Spannend, Rialto gaat uitbreiden!

In het najaar opent Rialto VU

In 1921 ging een langgekoesterde droom van Anton Pieter du Mee in vervulling: hij opende aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp zijn eigen bioscoop: Rialto. Na jaren van plannen en voorbereiden wordt nu, precies een eeuw na de opening, een volgende grote droom werkelijkheid: de opening van Rialto VU. 

Meer WCA

Rialto VU is een fonkelnieuw theater, gevestigd in een eveneens nieuw gebouw op de campus van de Vrije Universiteit aan De Boelelaan 1111. Met vier state-of-the-art filmzalen zal Rialto VU niet alleen een bijzondere bijdrage leveren aan het culturele leven op de VU Campus, ook voor de omwonenden in onder meer Buitenveldert, de Zuidas en Amstelveen betekent de komst van Rialto VU een grote culturele verrijking.

Daarnaast betekent het openen van een tweede locatie ook meer ruimte voor de programmering van WCA. De komende zomer - van 19 t/m 28 augustus - staat de 11e editie van WCA op het programma. In Rialto, De Balie én Rialto VU, met de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Meer informatie over Rialto VU lees je hier.