NL
EN
Bekijk de trailer

Perro Bomba

Steevens, een jonge Haïtiaan, ondervindt de bepaald niet lichtvoetige problematiek van immigranten in Chili wanneer hij een jeugdvriend probeert te helpen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Perro Bomba

Wie niet rijk is, moet stijl hebben; zo kun je het levensmotto samenvatten van Steevens, een jonge Haïtiaan die zich in de openingsscène met goedkope haarextensies een nieuwe look laat aanmeten. Breder gezien is het ook van toepassing op deze verfrissende low-budgetproductie, die met een losse cameravoering, een geïmproviseerd script en lukraak ingevoegde muzikale intermezzo’s de bepaald niet lichtvoetige problematiek van immigranten in Chili onder de aandacht brengt.

Al heeft Steevens het niet breed, hij heeft werk en een thuis. Maar hoe wankel die basis is, blijkt wanneer hij een jeugdvriend probeert te helpen. De omgang met de nieuwkomer plaatst de racistische cultuur op Steevens’ werk in het volle licht. Als hij uithaalt naar zijn baas, duiken de media er bovenop om de hele Haïtiaanse gemeenschap in een kwaad daglicht te plaatsen. Zo ontdekt Steevens wat het betekent om op jezelf aangewezen te zijn als zwarte man in Santiago.

Met voorfilm:

Mti
Mauricio Corco | Chili | 2021 | 18' | Spaans gesproken | Engels ondertiteld
Na jaren van hard werken en sparen, besluit de jonge Haïtiaanse immigrant Mti terug te keren naar huis, waar zijn vrouw en dochter wachten. Maar zijn plan wordt ruw verstoord wanneer hij van al zijn geld wordt beroofd.

JUAN CÁCERES (1990, Chile) graduated from the University of Chile and debuted with the short Desiderium, which premiered at Santiago International Film Festival (SANFIC). In 2017 his short La duda also premiered at SANFIC and toured festivals including Havana, São Paulo and Toulouse. Perro Bomba is his feature debut and won the Latin Film Competition Audience Award at Gramado.