NL
EN
Bekijk de trailer

Daysleepers

In Jakarta werkt Andrea altijd 's avonds alleen op kantoor, terwijl Leon op datzelfde tijdstip in een koffietentje, pal tegenover dat kantoor, aan zijn manuscript werkt. Op een dag ontdekken ze elkaar.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Daysleepers

In megapool Jakarta ligt eenzaamheid altijd op de loer. Neem Andrea: in de avond gaat ze naar haar werk in een op dat tijdstip volledig verlaten kantoor. Voor schrijver Leon is het niet anders: als de avond is gevallen, vertrekt hij naar zijn favoriete koffietentje om aan zijn manuscript te werken. Dat koffietentje staat pal tegenover het kantoor en natuurlijk valt het Leon op dat achter één raam het licht blijft branden. Ook kan hij een silhouette ontwaren en hij vraagt zich af wie dat is. Maar ook Andrea is nieuwsgierig naar die schaduw die ze 's avonds laat altijd in het koffietentje ziet. Op een dag ontdekken ze elkaar.

Regisseur Paul Agusta heeft in dit romantische verhaal vooral veel aandacht besteed aan de uitwerking van zijn personages. Leon en Andrea zijn mensen van vlees en bloed, met diepgang en reliëf, en dat is mede te danken aan het uitstekende acteerwerk van hoofdrolspelers Dinda Kanyadewi en Khiva Iskak.

Regisseur aanwezig

Met voorfilm

do 22 aug | 21:45 
zat 24 aug | 14:30 

Dluwang : The Past from the Trash
Agni Tirta | Indonesie | 2017 |  25’ | Indonesisch gesproken | Engels ondertiteld
Bijna elke dag van het jaar kun je terecht op de Klithikan-vlooienmarkt in Yogyakarta. Toni werkt er bijvoorbeeld. Hij koopt en verkoopt veel historische documenten; het verleden ligt tussen de troep.

PAUL AGUSTA (1980, Indonesia) studied film in the USA before returning to Indonesia in 2003. Before 2007 he was known mainly as a film critic, festival manager and curator, but he now focuses on filmmaking. His debut feature The Anniversary Gift (2008) screened at festivals and events worldwide. Daysleepers is an urban romance exploring loneliness and disconnection in Jakarta.