Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Heartbound

In het Deense Jutland woont Sommai al 25 jaar met haar man Niels. Ze is een Thaise vrouw, en ze is niet de enige die de stap van Thailand naar Denemarken heeft gezet: er wonen ruim 900 Thaise vrouwen in Jutland.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Heartbound

In het Deense Jutland woont Sommai al 25 jaar met haar man Niels. Ze is een Thaise vrouw, en ze is niet de enige die de stap van Thailand naar Denemarken heeft gezet: er wonen ruim 900 Thaise vrouwen in Jutland. In Thailand was ze ooit een prostituee, nu is ze, met al haar ervaring en kennis van de Deense maatschappij, een vraagbaak en bemiddelaar voor Thaise vrouwen die op zoek zijn naar een Deense man. Ze koppelt deze vrouwen, vaak afkomstig uit haar vroegere dorp, aan eenzame Jutlandse mannen.

Regisseurs Janus Metz, hier vooral bekend van zijn documentaire Armadillo en speelfilm Borg McEnroe, en zijn vrouw, antropoloog Sine Plambech volgden tien jaar lang vier van deze Deens-Thaise stellen. Het klinkt misschien zo mooi, vooral voor de Thaise vrouwen die zo de schrijnende armoede thuis kunnen ontvluchten, de praktijk is weerbarstiger; verkeerde verwachtingen, teleurstellingen en heimwee blijken grotere obstakels dan gedacht.

NRC Handelsblad

"Empathisch portret over Deense plattelanders en Thaise vrouwen"

de Volkskrant

" liefdevol en zorgvuldig gemaakt"