Programma 2022 Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Burkinabe

De jonge, zieke Mariam keert terug naar haar geboorteland Burkina Faso en ontmoet daar de kietskoerier Moussa, die beweert precies te weten waar haar dorp ligt en bereid is haar daarheen te brengen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Burkinabe

De jonge Mariam is ziek en keert daarom terug naar haar geboorteland Burkina Faso. Ze kent het land nauwelijks, want als kind werd ze ter adoptie naar Zuid-Afrika gestuurd. Ze is van plan haar laatste dagen door te brengen in haar dorp, ergens in het zuidwesten van Burkina Faso. Maar ze kent de weg niet, spreekt de taal niet en is onbekend met de plaatselijke gebruiken. In hoofdstad Ouagadougou raakt ze bevriend met de charismatische Moussa, een fietskoerier/taxichauffeur, die beweert precies te weten waar het dorp ligt en bereid is haar daarheen te brengen. Moussa heeft zo zijn eigen problemen: ondanks zijn charme is hij een eenzaam mens, met grote financiële zorgen. Samen beginnen de twee aan de reis naar het zuiden.

Voor regisseurs Nthato Mokgata en Carla Fonseca, die al ruimschoots hun sporen hebben verdiend in de wereld van theater en muziek, is Burkinabe hun speelfilmdebuut. Fonseca zelf speelt de hoofdrol in deze roadmovie over het verwerven van zelfkennis.

WCA & Cinedans present: Baloji shorts

In samenwerking met Cinedans presenteren we een prachtige korte film van Baloji voorafgaand aan de hoofdfilm:

Zombies
Baloji | Congo, België | 2019 | 15' | Frans, Lingala gesproken | Engelse ondertiteling
Zombies is een hoopvolle en dystopische reis door gehallucineerd Kinshasa, dat de bijna vleselijke relatie die we hebben met onze telefoons ter discussie stelt.

WCA x De Balie

Deze film is ook te zien in De Balie op 25 augustus. Klik hier voor tickets.

CARLA FONSECA (1989, South Africa) graduated in Theatre & Performance from the University of Cape Town in 2010. An actress and director, she uses a variety of media to achieve her creative objectives, which include encouraging a stronger theatre and performance culture within Southern Africa.

NTHATO MOKGATA (1985, South Africa) is a filmmaker, visual artist, music producer and songwriter. His documentary feature Future Sound of Mzansi (2014), made with Lebogang Rasethaba, screened at various festivals and events globally. Burkinabe (2019) is his first foray into fi ctional feature fi lm making.

Baloji (1978) is een Belgisch-Congolese rapper, songwriter en filmmaker. In de jaren negentig brak hij door als MC Balo met de band Starflam. Sinds 2004 treedt hij op als soloartiest. "Baloji" betekent "man van de wetenschap" in het Swahili.