Programma 2022 Nieuws Info
NL
EN
Bekijk de trailer

Us in Between

Ghanese regisseur Shirley Frimpong-Manso laat zien welke impact de Covid-19 pandemie in haar land heeft.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Us in Between

“We moesten dit verhaal wel vertellen, het was bijna een roeping.” Aan het woord hier de Ghanese regisseur Shirley Frimpong-Manso, die in haar nieuwste film laat zien welke impact de covid-19 pandemie in haar land heeft. Gemakkelijk was dat niet, want sommige scènes moest ze tijdens de lockdown filmen – met alle risico's van dien. Ze heeft de film opgedragen aan al die mensen die als eersten de strijd aanbonden tegen de uitbraak.

Onontkoombaar raken in 2020 wereldwijd steeds meer mensen besmet met het coronavirus. In Ghana en hoofdstad Accra is aanvankelijk niet veel aan de hand, maar toch dringt de jonge verpleegster Emelia er bij de laconieke ziekenhuisdirectie op aan nu toch echt voorbereidingen te treffen. Ondertussen is ze ook verwikkeld geraakt in een nieuwe liefdesaffaire, die haar geloof in de liefde op de proef zal stellen. Als de eerste besmetting een feit is, gaat alles vreselijk mis; ook de politiek neemt de pandemie niet al te serieus.

SHIRLEY FRIMPONG-MANSO (1977, Ghana) is a producer, writer and director known for Potomanto (2013), Grey Dawn (2015) and Devil in the Detail (2014). Her production credits also include A Sting In A Tale (2009) and The Perfect Picture (2019). She is Chief Executive Officer of Sparrow Productions and a former radio personality. Her Covid-19 drama Us in Between was partly shot during the lockdown in Ghana.