NL
EN
Bekijk de trailer

Dealing with Death

Uitvaartvereniging Yarden maakt plannen om in de Bijlmer een multicultureel uitvaartcentrum op te zetten. Zou dit gaan lukken, hoe pakken ze het aan en moet je dit als witte onderneming eigenlijk wel willen?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dealing with Death

Met een bevolking die naar schatting uit 130 verschillende nationaliteiten bestaat, mag de Bijlmer met recht een multicultureel stadsdeel genoemd worden, waar Surinamers, Antillianen en Ghanezen de meerderheid vormen. Als filmmaker Paul Sin Nam Rigter in de krant leest van de plannen van uitvaartvereniging Yarden om in de Bijlmer een multicultureel uitvaartcentrum op te zetten, is zijn belangstelling gewekt: zou dit gaan lukken, hoe pakken ze het aan en moet je dit als witte onderneming eigenlijk wel willen? Vragen die Rigter deden besluiten om het project te gaan volgen, wat hij uiteindelijk vijf jaar deed.

Waaraan is behoefte, wat zijn de begrafenisrituelen? Het zijn essentiële vragen voor Yarden en dus stuurt het bedrijf uitvaartmanager Anita, een witte vrouw, de wijk in om de wensen van de verschillende bevolkingsgroepen in kaart te brengen. Aanvankelijk is ze zelfverzekerd, maar naarmate haar onderzoek vordert, slaat de twijfel toe. Is dit centrum nou echt nodig? Winnaar IDFA Award for Best Dutch Documentary.

Met voorfilm:

Fufu met Appelmoes

Roziena Salihu | Nederland | 2019 | 21' | Nederlands gesproken | Engelse ondertiteling

Het kan flink verwarrend zijn om op te groeien met dubbelbloed in een wit dorp. Hoe bepaalt de omgeving waarin je opgroeit je culturele identiteit?

Live Q&A met regisseur Paul Sin Nam Rigter

Op zaterdag 21 augustus is regisseur Paul Sin Nam Rigter te gast voor een live Q&A na afloop van zijn film. 

Zaterdag 21 augustus | 18.40 uur | Rialto De Pijp

PAUL SIN NAM RIGTER (1974, Korea) studied communication science before making hisdebut as an actor. Familiar to WCA audiences as a festival presenter, he directed shorts Lux and Sweet Tomato, documentaries Playing for the Past and The Nose – In search of Blamage and wrote and directed the documentary series Heroes of the Maxima. His latest documentary Dealing with Death won Best Dutch Documentary at IDFA 2020.