Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Rialto De Pijp

WCA x Rialto De Pijp

Ook dit jaar is Rialto De Pijp wederom een van de wervelende festivallocaties van World Cinema Amsterdam. Van zaterdag 20 t/m zaterdag 27 augustus zijn zo goed als alle films uit het programma zijn te zien in Rialto De Pijp.

Wat is Rialto De Pijp?

In 1920 begon filmliefhebber Anton Pierre du Mée aan het realiseren van zijn grote droom: het bouwen van een eigen bioscoop. Een jaar later was de bioscoop gereed: Rialto was geboren. Rialto heeft altijd de niet-westerse cinema een warm hart toegedragen. Want niet alleen in Europa en Amerika, overal in de wereld worden prachtige films gemaakt.

Waarom bij WCA?

Jaarlijks krijg je hier naast al die fraaie Europese en Amerikaanse films, juist ook de pareltjes uit Latijns-Amerika, Azië en Afrika te zien. Kortom: het hele jaar door aandacht voor niet-westerse cinema, maar nog eens extra in de spotlights tijdens World Cinema Amsterdam.

Toegankelijkheid

Rialto De Pijp is dankzij een lift ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar let op: voor de Middenzaal geldt de beperking dat het helaas niet mogelijk is de rolstoel de zaal mee in te nemen.

Kaartverkoop

Regulier: € 11,50
Met korting*: € 8,50
Cineville pas: gratis
Stadspasactie: €1 (klik hier voor meer info)

LET OP: Kaarten voor de WCA voorstellingen in De Balie, koop je via www.debalie.nl of aan de kassa van De Balie. 

* Korting met een geldige CJP pas, Stadspas (groene stip) en geldige Studentenkaart.

 

Koop kaartjes
Waar ligt Rialto De Pijp?

Rialto De Pijp is gelegen aan de Ceintuurbaan 338 tussen de Ferdinand Bolstraat en het Sarphatipark. Rialto De Pijp  is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en wel met de tram, lijnen 3, 12 en 24, en met de metro, lijn 52 (Noord/Zuidlijn).

Ceintuurbaan 338 1072 GN Amsterdam
020-6623488 (kantoor&informatie. Rialto neemt geen reserveringen meer aan)

Klik hier voor de locatie op Google Maps.