NL
EN

De Balie

Ook dit jaar is De Balie weer een van de locaties van World Cinema Amsterdam. Een groot deel van het programma is hier te zien.

Over De Balie

Gehuisvest in een 19e-eeuws gerechtsgebouw programmeert deze Nederlandse organisatie sinds 1982 onafhankelijke programma’s over kunst, cultuur en politiek. In dit theatercomplex annex ontmoetingsplek kan iedereen die op zoek is naar spraakmakende debatten, theater, talkshows, films of kunstprojecten van vroeg tot laat terecht.

Waarom bij WCA?

De Balie staat voor verbinding en net als bij World Cinema Amsterdam staat daarbij de ontmoeting en de vrije gedachtewisseling centraal. Juist door podium te bieden aan nieuwe, talentvolle, niet westerse en bi-culturele filmmakers geloven wij dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot empathie, introspectie en nieuwe inzichten te brengen.

Toegankelijkheid

De Balie beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. De hoofdingang van het gebouw heeft een invalidelift. Ook zijn alle zalen toegankelijk via trapliften en is er een invalidentoilet aanwezig.

Kaartverkoop

Kaartjes voor filmvertoningen en specials bij De Balie zijn te koop via de website van De Balie.

Ticket info:

Regulier: € 11,50
Met korting: € 8,50
Cineville pas: gratis

Koop kaartjes
Waar ligt De Balie?

De Balie is gelegen aan:

Kleine Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

De Balie is goed bereikbaar met de tram 2, 11, 12, 1, 7, 19 (halte Leidseplein). Aan de rand van Amsterdam vindt u goedkope P&R parkeergelegenheden. Voor autogebruikers is er een parkeergarage op loopafstand.

Klik hier voor een uitgebreide routebeschrijving.