NL
EN

Cinema De Vlugt

Een warm welkom: Cinema De Vlugt sluit zich aan als festivallocatie van World Cinema Amsterdam. Met verschillende interessante programma onderdelen is Cinema De Vlugt dé plek om in Nieuw-West WCA te ervaren.

Over Cinema De Vlugt

Bij Cinema De Vlugt komen werelden samen. Op steenworp afstand van Plein ’40-’45 geniet je dagelijks van een actueel filmaanbod op maat. Van blockbusters tot eigenzinnige internationale cinema.

Waarom bij WCA?

Cinema De Vlugt is een initiatief van Stichting Oxville. Stichting Oxville bouwt een huis waar Nieuw-West elkaar ontmoet aan de hand van filmbeleving. Voor de bewoners, door de bewoners. Oftewel: community cinema. Zo werken ze vanuit de gemeenschap en betrekken deze bij programmering en activiteiten. Zo staat deze bioscoop in nauw contact met de buurt door intensieve samenwerkingen met lokale buurthuizen en andere lokale instellingen om zo een filmaanbod op maat te realiseren. Net als World Cinema Amsterdam gelooft Stichting Oxville dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, nieuwe inzichten en empathie te brengen. Bij Cinema De Vlugt en WCA staan verbinding, ontmoeting, ontdekken en vrije gedachtewisseling centraal.

Toegankelijkheid

Cinema De Vlugt beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. Naast de trap bevindt zich een mindervalidenlift en in onze filmzaal op de eerste verdieping kan er een rolstoelplek worden gecreëerd op de eerste rij. Op de begane grond in het café bevindt zich een rolstoeltoegankelijk toilet.

Kaartverkoop

Regulier: € 12,-
Met korting*: € 9,-
Cineville pas: gratis
Stadspasactie: € 1,- 

* Korting met een geldige CJP pas, Stadspas (groene stip) en geldige Studentenkaart.

 

Koop kaartjes
Waar ligt Cinema De Vlugt?

Cinema De Vlugt vind je op Burgemeester de Vlugtlaan te Amsterdam, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en wel met de tram 7 en bus 21, en met de metro 50 en 51. 

Cinema De Vlugt
Burgemeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam