Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Oxville Cinema

WCA x Oxville Cinema in De Vlugt

Een warm welkom: Oxville Cinema in De Vlugt sluit zich aan als nieuwe festivallocatie van World Cinema Amsterdam. Met verschillende interessante programma onderdelen is Oxville Cinema een week lang dé plek om in Nieuw-West WCA 2022 te ervaren.

Wat is Oxville Cinema?

Met een filmhuis op steenworp afstand van Plein '40-'45 en een aanstaande bioscoop met vijf zalen in Osdorp, biedt Oxville Cinema een filmpodium voor het grootste stadsdeel van Amsterdam: Nieuw-West. Een duurzaam filmeducatietraject voor de jongste bewoners van het stadsdeel is daarnaast een belangrijke pijler in het aanbod van Oxville.

Waarom bij WCA?

Oxville Cinema bouwt een huis waar Nieuw-West elkaar ontmoet aan de hand van filmbeleving. Voor de bewoners, door de bewoners. Oftewel: community cinema. Zo werken ze vanuit de gemeenschap en betrekken deze bij programmering en activiteiten. Zo staat deze bioscoop in nauw contact met de buurt door intensieve samenwerkingen met lokale buurthuizen en andere lokale instellingen om zo een filmaanbod op maat te realiseren. Net als World Cinema Amsterdam gelooft Oxville dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, nieuwe inzichten en empathie te brengen. Bij Oxville Cinema en WCA staan verbinding, ontmoeting, ontdekken en vrije gedachtewisseling centraal.

Toegankelijkheid

Oxville Cinema beschikt over goede voorzieningen voor mindervalide bezoekers. Er is een invalidelift aanwezig die je naar de zaalingang brengt. De lift is te bereiken via de aanwezige horecagelegenheid, die een kleine verhoging heeft bij de ingang. In de horecaruimte zelf is ook een invalidentoilet aanwezig.

Kaartverkoop

Regulier: € 11,50
Met korting*: € 8,50
Cineville pas: gratis
Stadspasactie: €1 (klik hier voor meer info)

LET OP: Kaarten voor de WCA voorstellingen in Oxville Cinema in De Vlugt, koop je via ___ of aan de kassa van Oxville Cinema. 

* Korting met een geldige CJP pas, Stadspas (groene stip) en geldige Studentenkaart.

 

Koop kaartjes
Waar ligt Oxville Cinema?

Oxville Cinema in De Vlugt, vind je op Burgemeester de Vlugtlaan te Amsterdam, en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en wel met de tram 7 en bus 21, en met de metro 50 en 51. 

Oxville Cinema in De Vlugt
Burgemeester de Vlugtlaan 125
1063 BJ Amsterdam