Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Welkom Oxville Cinema!

Filmhuis in Nieuw-West is een nieuwe hoofdlocatie voor WCA 2022.

We zijn superblij én verheugd dat Oxville Cinema in De Vlugt zich dit jaar aansluit als festivallocatie bij World Cinema Amsterdam. Met verschillende interessante programma onderdelen zal Oxville Cinema een zeer aanwezige en welkome aanvulling zijn op WCA 2022.

Community cinema

Oxville Cinema bouwt een (film)huis waar Nieuw-West elkaar ontmoet aan de hand van filmbeleving. Voor de bewoners, door de bewoners. Oftewel: community cinema. Dit jonge filmhuis, dat op een steenworpafstand van Plein '40-'45 ligt, heeft een duidelijke missie en visie: zich profileren als hét filmpodium voor het grootste stadsdeel van Amsterdam: Nieuw-West.

Zo werken ze vanuit de gemeenschap en betrekken deze bij programmering en activiteiten. Zo staat deze bioscoop in nauw contact met de buurt door intensieve samenwerkingen met lokale buurthuizen en andere lokale instellingen om zo een filmaanbod op maat te realiseren. Een duurzaam filmeducatietraject voor de jongste bewoners van het stadsdeel is daarnaast een belangrijke pijler in het aanbod van Oxville. 

Perfecte match

Kortom: een perfecte match. Net als World Cinema Amsterdam gelooft Oxville dat filmkunst een uitgelezen manier is om het publiek tot introspectie, nieuwe inzichten en empathie te brengen. Bij Oxville Cinema en WCA staan verbinding, ontmoeting, ontdekken en vrije gedachtewisseling centraal.

Houd de website en onze socials in de gaten om als eerste te weten wat er straks te zien & doen is bij Oxville Cinema in De Vlugt tijdens WCA 2022!

Oxville Cinema in De Vlugt is gevestigd aan de Burgemeester de Vlugtlaan 125, 1063 BJ Amsterdam. Bekijk de locatie hier via Google Maps.