Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info
NL
EN

Save the date

World Cinema Amsterdam - jubileumeditie

Van 15 tot en met 24 augustus vieren we de tiende editie van World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat nu al een decennium lang de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied vertoont.

De jubileumeditie vindt plaats in Rialto en De Balie en al vanaf 7 augustus op diverse locaties in de openlucht.

Naast negen wereldse competitiefilms, biedt het festival dit jaar Cinema Indonesia, een focus op de Indonesische onafhankelijke cinema. Ook is er een fonkelnieuw programma: World Cinema Amsterdam Presents, met films van Nederlandse makers met roots in Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caribisch gebied. Voor het eerst is er tijdens het festival ook aandacht voor een reeks familiefilms.

WCA laat het tienjarig jubileum dus niet ongemerkt voorbij gaan. Verwacht naast deze nieuwe programmaonderdelen dan ook uitbundige feestjes, een nieuwe award in samenwerking met Het Filmgesprek en veel filmmakers over de vloer.

Uiteraard maakt ook World Cinema Open Air weer deel uit van WCA: vier sprankelende films draaien al vanaf woensdag 7 augustus op verschillende locaties in de openlucht: onder andere op het Marie Heinekenplein, in het Vondelpark Openluchttheater en na afloop van het festival op het dak van de VU, in het kader van het VU On the Roof Film Festival.

Als je benieuwd bent naar de tiende editie, schrijf je dan gauw via deze link in voor onze nieuwsbrief of kom een keertje langs in Rialto om van een wereldse film te genieten.