Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Agenda Nieuws Info
NL
EN

Save the Date

De 11e editie van World Cinema Amsterdam komt eraan

Van 19 tot en met 28 augustus 2021 vindt de elfde editie plaats van World Cinema Amsterdam, het filmfestival dat al een decennium lang de beste films uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied vertoont. Met dit jaar vertoningen op twee bekende en één nieuwe locatie: naast Rialto De Pijp en De Balie, nu ook Rialto VU.

Er staan een hoop mooie films voor je klaar

Net zoals voorgaande edities, kun je dit jaar ook weer rekenen op een competitieprogramma en de recente oogst van GO CUBA! Daarnaast keert WCA Presents dit jaar terug met films van Nederlandse makers met roots elders in de wereld en staan er een aantal bijzondere premières op het programma! Ook wordt elk jaar de cinema uit een specifiek land of deel van de wereld in de schijnwerpers gezet met een speciaal focusprogramma. Dit jaar ligt die focus op de films uit Sub-Sahara-Afrika: Actual Africa.

In de komende weken zal het volledige programma bekend worden gemaakt. De kaartverkoop start in augustus.

Als je benieuwd bent naar de elfde editie, schrijf je dan gauw in voor onze nieuwsbrief, volg ons op social media of kom een keertje langs in Rialto om van een wereldse film te genieten!