Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Programma Blokkenschema Nieuws Info Account
NL
EN

Talkshow Cinema Indonesia

Zaterdag 17 augustus | 17:00 - 18:15 | Rialto

The past in/and the present: representations of Dutch colonial rule and resistance in Indonesian and Dutch media and culture 
De gezamenlijke geschiedenis van Indonesië en Nederland gaat 350 jaar terug – een gecompliceerde geschiedenis die bepaald werd door koloniale overheersing en het felle verzet daartegen. En het verhaal is nog niet af; ook nu nog wordt de geschiedenis beschreven én herschreven, zowel door Indonesische als Nederlandse filmmakers, schrijvers, journalisten en academici. Sommige aspecten ervan liggen heel gevoelig, zijn omstreden, zijn ronduit pijnlijk – dat geldt voor beide landen. Het is dus interessant om de wijze waarop Indonesische en Nederlandse verhalenvertellers dit gedeelde verleden verbeelden onder de loep te nemen, en om te zien welke sociale, culturele en politieke gevolgen dit nu nog heeft in beide landen.

Dit onderwerp zal worden besproken door onder anderen de Indonesische regisseur Nia Dinata (Ca-bau-kan), de Nederlandse filmproducent Sander Verdonk (De Oost), schrijver en journalist Dido Michielsen en de aan de UvA verbonden mediawetenschapper Arnoud Arps. De presentatie is in handen van schrijver/journalist Lara Nuberg (www.gewooneenindischmeisje.nl) en schrijver/mediawetenschapper Reza Kartosen-Wong (Het Parool en UvA).

Deze talkshow is tot stand gekomen in samenwerking met Het Indisch Herinneringscentrum (IHC).

De toegang is gratis, maar je hebt wel een kaartje nodig (€0-ticket).