NL
EN

Cine Chile

Een bijzonder focusprogramma rond Chileense cinema.

In samenwerking met het team van Centro de Cine y Creacíon (CCC) uit Santiago de Chili, presenteert WCA een bijzonder focusprogramma met volop aandacht voor de Chileense cinema: Cine Chile.

Waarschijnlijk kennen filmliefhebbers de meest recente films van Pablo Larrain, maar Chili levert ieder jaar weer prachtige films op die steevast worden geselecteerd voor festivals als Berlijn, Cannes, Veneti├ź, Locarno en ons eigen IFFR die hier minder bekend zijn. Tijd om dit talent naar Nederland te halen en te presenteren.

RAYMOND WALRAVENS - DIRECTEUR RIALTO EN CURATOR WORLD CINEMA AMSTERDAM

Cine Chile features

La vaca que cant├│ una canci├│n hacia el futuro
Na jaren geleden verdronken te zijn, rijst Magdalena op uit een vergiftigde rivier met een missie. Een magisch-realistisch speelfilmdebuut van Francisca Alegria.
Tickets bestellen
Mis hermanos sue├▒an despiertos
Ángel en zijn broertje Franco fantaseren over een leven na de gevangenis, maar een datum voor een rechtszaak is er niet. Een indringende film over hoe een falend rechtssysteem kwetsbare jongeren van een toekomst berooft.
Tickets bestellen
Karnawal
Ondanks dat de gepassioneerde en ambitieuze Cabra leeft voor de malambo en niets liever wil dan dansen, raakt hij dieper en dieper verzeild in de wereld van criminaliteit.
Tickets bestellen
Pacto de Fuga
Januari 1990. 49 politieke gevangenen weten op heroïsche wijze uit de gevangenis van Santiago te ontsnappen.
Tickets bestellen
Perro Bomba
Steevens, een jonge Haïtiaan, ondervindt de bepaald niet lichtvoetige problematiek van immigranten in Chili wanneer hij een jeugdvriend probeert te helpen.
Tickets bestellen
El Pa(de)ciente
Oogarts Sergio ontdekt hoe het economische en menselijke belang van de gezondheidszorg met elkaar concurreren wanneer hij zelf behandelt moet worden voor een zeldzame aandoening.
Tickets bestellen
Proyecto Fantasma
Een hond, veel planten en geldgebrek; de pas afgestudeerde acteur Pablo ervaart voor het eerst de volwassen verantwoordelijkheden die bij het leven horen.
Tickets bestellen
Perros sin cola
Breakdance is de uitlaatklep van Rosario, die een slechte relatie heeft met haar moeder en is geschorst van school. Ondanks alles probeert ze het hoofd boven water te houden.
Tickets bestellen
1976
Chili, 1976: de 49-jarige Carmen wordt gevraagd de mysterieuze Elias op te vangen, tijdens de rechtse dictatuur van generaal Pinochet.
Tickets bestellen